Muutto edessä – aika ostaa uusia astioita

Oletko muuttamassa? Onko uusi kotiosoitteesi kenties Tampereella? Muuttaminen pakkaamisineen voi olla työlästä, mutta vaivan arvoista monellakin tapaa. Pääset nauttimaan uudesta kodistasi ja asuinympäristöstäsi, ja lisäksi muutto on mainio syy päivittää kodin huonekaluja, tekstiileitä ja tarve-esineitä.

Harva astia on ikuinen

Löytyykö keittiöstäsi muki, jonka kahva on katkennut, tai kulho, jonka reuna on haljennut? Vievätkö kaappitilaa elinkaarensa päähän tulleet teflon-pannut ja astianpesukoneessa pilatut perintökupit? Vaikka laadukkaat astiat ja aterimet kestävät aikaa ja käyttöä, harva niistä on ikuinen. Tästä syystä kodin kaappeihin ja vitriineihin kertyy vuosien saatossa myös astioita, jotka ovat jo parhaat päivänsä nähneet.

Muuton yhteydessä astioitaan kannattaa katsella kriittisellä silmällä. On turha pakata mukaan rikkinäisiä ja kolhiintuneita saati vuosikymmeniksi kaapin perukoille unohtuneita kippoja ja kuppeja.

Hanki kauniita ja toimivia astioita

Olet kenties tuskaillut jo kauan tylsän keittiöveitsen kanssa tai harmitellut sitä, että kaikki astiasi ovat eri sarjaa. Ruoanlaittajaa ja ruokailijaa voi suorastaan ärsyttää, jos kotona päivästä toiseen käytettävät astiat ovat epäkäteviä tai rumia. Astioiden toimivuuteen ja esteettisyyteen kannattaa siis panostaa.

Jokaisen muuttajan muistilistassa tulisi olla seuraava kohta: “pakkaa vain kunnolliset astiat ja hanki uusia tarpeidesi mukaan”. Huonokuntoiset astiat voit laittaa suosiolla roskikseen. Hyväkuntoiset, mutta eivät oman makusi mukaiset, taas voit yrittää myydä tai viedä kierrätyskeskukseen. Tsekkaa tämä, kun haluat löytää uusia, parempia astioita tilalle.