Angry Birds Land Särkänniemi

Kaikki varmasti tietävätkin Angry Birdsin olevan lähtöisin Suomesta. Angry Birds on siis videopeli, joka on sittemmin levinnyt aina teemapuistoista oheistuotteisiin. Pelissä esiintyy pelin suomennetun version mukaisesti vihaisia lintuja, jotka ovat saaneet kaikenikäiset pelaajat suorastaan hullaantumaan. Maailman ensimmäinen virallinen Angry Birds -teemapuisto avattiin Tampereen Särkänniemeen vuonna 2012 – vuotta aikaisemmin Kiinassa avattiin kuitenkin teemapuisto, joka kantoi pelin nimeä. Tämä teemapuisto ei ole virallinen eikä sillä ole lupaa toimia Angry Birdsin nimellä tai sen alaisuudessa. Näin se kuitenkin tekee yrittäen käyttää Angry Birdsin nimeä yritystoiminnassa. Suomalaisittain voimme kuitenkin todeta, että Angry Birds on suomalainen peli ja Tampereelle avattu puisto maailman ensimmäinen laatuaan.Angry Birds alkoi siis pelistä, mutta nyt se on laajentunut monenlaisiin oheistuotteisiin ja puistoihin. Näin käy monesti suurille kulttuuri-ilmiöille; esimerkiksi artistien ja yhtyeiden nimellä valmistetaan vaatteita, koulutarvikkeita ja paljon kaikkea muutakin, ja niin tehdään myös videopeleillä. Enää pelkkä yksittäinen tuote ei riitä, vaan suurimmat fanit ostavat kaiken mahdollisen fanittamaansa asiaan liittyvän.Kulttuuri-ilmiöiden rinnalle aletaan siis tehdä muutakin ilmiöön liittyvää, suorastaan rakentaa imperiumia niiden ympärille. Ilmiöitä voidaan mainostaa muun muassa kasinopeleissä, leluissa, ruokamainoksissa ja kaikessa mahdollisessa. Kuuluisilla ilmiöillä on siis myönteiset kääntöpuolensa. Angry Birdskin on päässyt tekemään yhteistyötä monien tahojen, kuten esimerkiksi Särkänniemen, kanssa. Se on hyvää mainosta molemmille tahoille. Tällaiset suuren yleisön suosikit, jollainen Angry Birdskin on, ovat myös päässeet valloittamaan maailmaa. Tästä kertoo esimerkiksi juuri Kiinaan avattu epävirallinen teemapuisto. Kaikki haluavat siis omia suositun ilmiön.

Touhua koko perheelle

Suomen teemapuisto jatkaa pelin viitoittamalla tiellä. Pelissä ammutaan vihaisia lintuja ritsalla yrittäen tuhota sikojen rakennelmia ja itse sikoja. Särkänniemestä löytyy kaksi kokonaista leikkikenttäaluetta, joissa kuljetaan pelin milloinkin vaaditulla tavalla. Kaikki alueiden tehtävät liittyvät peliin. Alueella on muun muassa jättimäinen seikkailurata kiipeilytelineineen kaikkineen. Angry Birds -teemapuisto soveltuukin hyvin koko perheelle ja sinne on sijoitettu suurin osa Särkänniemen pienille lapsille suunnatuista laitteista. Hyppää vaikkapa lintujen kyytiin Angry Birds Ridessa tai huvittele muilla koko perheen laitteilla. Pääasia on, että Angry Birds -teemapuistossa kaikilla on hauskaa.Teemapuistossa voi viettää kesäpäivää muutenkin kuin seikkailuradalla ja laitteissa. Voit shoppailla Angry Birds Shopissa, mistä löydät kaikki pelin viralliset tuotteet. Tuotteita löytyy aina vaatteista pehmoleluihin ja karkeista virvoitusjuomiin. Hauska pointti on, että koska peli koukuttaa kaikenikäisiä, myös Angry Birds -vaatteet ovat saatavilla jokaisessa koossa. Alueella voit myös pelata huvipuistopelejä, joista voit voittaa mukavia matkamuistoja itsellesi tai lahjaksi. Joissakin peleissä jokainen pelaaja voittaa.Nälkäkään ei Angry Birds -teemapuistossa pääse yllättämään. Voit napata nopeaa syömistä mukaan tai istua alas koko perheen voimin ja nauttia kunnon aterian, jotta jaksatte taas touhuta iltaan asti. Teemapuiston tarkoitus on tarjota tekemistä aamusta iltaan kaikille aina vauvasta vaariin.

Angry Birds on nykyisin paljon muutakin kuin peli

Monet uskoivat Angry Birdsin tarinan loppuvan ensimmäiseen peliin ja sen jatko-osiin. Itse tekijät eivät kuitenkaan näin ajatelleet ja he kehittivätkin pelin Angry Birds 2; se nousikin heti latauslistojen kärkeen eri puolilla maailmaa. Hyvänä esimerkkinä suosion jatkuvuudesta voidaan pitää sitä, että Yhdysvalloissa pelin jatko-osa oli kaikkien iPad-laitteiden ladatuin peli. Koska jatko-osan menestys oli näin päätähuimaavaa, voidaan odotella jo seuraavaa peliä. Angry Birdsistä löytyy myös useita mobiiliversioita, jotka ovat suosittuja tableteilla ja älypuhelimilla pelaajien keskuudessa.Kaikkien suosittujen ilmiöiden taustalla on pitkään jatkunut työ, jota on tehty antaumuksella, intohimolla ja monesti työskennelty ilmaiseksi jopa vuosia. Kaikkia menestystarinoita yhdistää se, että koskaan ei ole annettu periksi. Tällaista tahdon voimaa ja mielen lujuutta meiltä Suomesta löytyy ja siksi täältäkin voi ponnistaa maailman tietoisuuteen.Teemapuisto on siis tiivistetysti paikka, jossa kaikki voivat nauttia mukavasta kesäpäivästä. Se on keskittynyt kokonaan Angry Birds -pelisarjaan, ja seikkailualueiden tehtävät liittyvät peliin ja lapset ovatkin innoissaan päästessään telmimään vihaisten lintujen parissa. Kiipeilyradat ovat todella suosittuja ja monesti puiston suosituimmat alueet täyttyvät pienistä Angry Birds -faneista. Tule siis sinäkin tutustumaan tähän maan mahtavaan puistoon!